fbpx

5 vragen aan

Tim Timmermans

Accountmanager

Om te laten zien hoe het er op de werkvloer aan toe gaat, geven we een kijkje in onze keuken. Dit keer stellen we vijf vragen aan Tim Timmermans, Accountmanager bij Eurosafe Solutions.

Waar bestaan jouw taken uit als Accountmanager bij Eurosafe Solutions?

Als Accountmanager ben ik primair verantwoordelijk voor het onderhouden van klantrelaties. Zo ben ik de eerste contactpersoon, inventariseer ik de behoefte en wensen van de klant en vorm ik het vertrekpunt voor de vervolgstappen. Door onze klanten te bedienen met ons Safety at Height Management Systeem ga ik duurzame en warme relaties aan. Wij ondersteunen, naast het implementeren van valbeveiliging, ook bij het vormen van een beleid voor veilig werken. Dit komt tot uiting in het opstellen van protocollen en procedures en het aanbieden van gerichte opleiding en training. Allesomvattend ben ik eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van onze dienstverlening: van ontwerpfase tot aan projectoplevering. Na de projectoplevering onderhoud ik contact met relaties om de jaarlijkse keuringsresultaten te evalueren en te schakelen op nieuwe of aanvullende behoeftes.

“Bij mij staat primair dat iedereen met plezier en vlot zijn werk kan uitoefenen. Dus ook dat iedereen ‘s avonds weer veilig kan aanschuiven aan tafel.”

Wat vind jij het leukste aan dit vak?

Door samen met het team de handen uit de mouwen te steken is geen dag hetzelfde. Zo sta ik het ene moment op grote hoogte met smeer aan mijn handen, het andere moment zit ik met de klant aan tafel en presenteer ik het ontwerp of plan van aanpak. Eurosafe Solutions is een dynamisch bedrijf en koploper op het gebied van veilig werken op hoogte en in besloten ruimten. Door haar complete dienstverlening is mijn functie heel divers. Als Accountmanager bij Eurosafe Solutions adviseren we (op maat gemaakte) oplossingen in plaats van het verkopen van producten. Onze kennis, kunde en ervaring komt hier goed tot uiting. Daarbij maken van de klant een ambassadeur voor veilig werken. Juist dat maakt het ontzettend leuk.

Waarom vind jij veilig werken zo belangrijk?

Zeker op het gebied van veilig werken op hoogte valt er winst te behalen in Nederland. Nederland is goed op weg op het gebied van toezicht, handhaving en regelgeving. Toch gaat het wekelijks fout met veelal grote gevolgen. Bij mij staat primair dat iedereen met plezier en vlot zijn werk kan uitoefenen. Dus ook dat iedereen ‘s avonds weer veilig kan aanschuiven aan tafel. Het voorrecht te hebben om hier op dagelijkse basis een bijdrage aan te leveren, maakt het werk als accountmanager bevredigend. Mede hierdoor heb ik vorig jaar met veel plezier en succes mijn opleiding Operationeel VeiligheidsKundige afgerond.

Wat is nog niet bekend bij de meeste bedrijven, maar wel heel belangrijk voor veilig werken?

De risico’s die werken met zich meebrengen zijn vaak nog onderbelicht. Middels een RI&E worden deze in kaart gebracht. Een RI&E vormt de basis voor een doelmatig plan van aanpak. In de wet wordt het hebben van een RI&E verlangt, echter zien wij dat de risico’s bij het werken op hoogte of in besloten ruimte geen of onvoldoende deel uitmaakt van een dergelijk rapport. Er is geen onwil, maar onwetendheid. Wanneer bedrijven de algemene RI&E voor bedrijven aanvullen met een Dak RI&E of een RI&E voor werken in besloten ruimte wordt de blootstelling aan potentiële risico’s vaak pijnlijk duidelijk. Gelukkig is er progressie door landelijke campagnes vanuit overheidsorganen. Bedrijven worden daardoor geïnformeerd over het nut en de noodzaak de RI&E. Deze moet compleet en actueel zijn en meegroeien met de ontwikkeling van het bedrijf of werkplek.

Op welk project of werk ben je het meest trots?

In zijn algemeenheid ben ik trots op ons voltallige team zoals wij met elkaar van de naam Eurosafe Solutions ondertussen een merk en begrip hebben gemaakt. Het advies en plan van aanpak van een accountmanager kan nog zo compleet en sluitend zijn, uiteindelijk wordt het echte verschil in het werkveld gemaakt. Onze referentie projecten zijn inmiddels eindeloos. Het project dat het meest indruk op mij heeft gemaakt is de Diamantbeurs in Amsterdam. Deze siert dan ook op een groot doek op de wand in ons nieuwe kantoor te Dordrecht. Op persoonlijk vlak ben ik het meest trots op mijn eerste project in dienst van Eurosafe Solutions. Hier heb ik alle tools en vrijheid gekregen een specifieke klimvoorziening te ontwikkelen voor een gerenommeerde raffinaderij in de Botlek. Een bijzonder moment wanneer je idee en potloodtekening uiteindelijk verwezenlijkt wordt tot een operationeel product. Waanzinnig!