fbpx

5 vragen aan… Monteur Rachid Amannou

5 vragen aan… Monteur Rachid Amannou

Om te laten zien hoe het er op de werkvloer aan toe gaat, geven we een kijkje in onze keuken. Dit keer stellen we vijf vragen aan Rachid Amannou, monteur bij Eurosafe Solutions.

Jouw werk bij Eurosafe bestaat uit het installeren van valbeveiliging. Deze werkzaamheden zijn op hoogte waarbij er nog geen valbeveiliging aanwezig is. Vind jij jouw werk gevaarlijk?

Uiteraard brengt het werken op hoogte gevaar met zich mee. Het is van cruciaal belang om daar altijd van bewust te zijn. Voordat wij starten met onze werkzaamheden wordt er eerst een analyse gemaakt van de gevaren. Indien nodig worden er maatregelen getroffen, zodat wij veilig aan de slag kunnen met bijvoorbeeld tijdelijke hekwerken.

Het weer wordt steeds extremer in Nederland. Hoe gaan jullie hiermee om?

Goed drinken en veel insmeren is bij warmte erg belangrijk. Verder proberen we ‘s ochtends in de zon te werken, zodat we ‘s middags in de schaduw aan de slag kunnen. Helaas is er door de hoogte niet altijd schaduw aanwezig. Deze oplossing kan alleen als er niveauverschillen van gebouwen zijn of bij hoge bomen.

Bij extreme kou is de juiste kleding belangrijk. Daarnaast moet je regelmatig pauzeren om binnen even op temperatuur te komen. Als je vingers pijn doen, waardoor je niets meer kunt vastpakken, dan ben je eigenlijk al te laat.

Als het weer echt te extreem is, dan overleggen wij met de planning en dan komt er een oplossing. Het van belang om elkaar goed in de gaten te houden. Gaat het niet meer, dan houdt het op en moeten we stoppen of pauzeren.

Wat maakt het leuk om als monteur bij Eurosafe Solutions te werken?

Ik voel veel vrijheid. Zo kunnen we zelf problemen oplossen, zolang het verantwoord is. Dit scheelt veel tijd. Daarnaast is het bedrijf flexibel. 

Ook voel ik waardering voor mijn werk. Het onderlinge contact met de collega’s en mijn leidinggevende is goed, wat zorgt voor een aangename sfeer. Maar het allerbelangrijkste is dat ik een goede band heb opgebouwd met Jeroen, waarmee ik een montageteam vorm. Wij hebben enorm veel plezier in het werk.

Wat zijn lastige situaties om valbeveiliging te monteren?

Weersomstandigheden maken bepaalde situaties lastig. Extreme kou of warmte spelen een rol. Ook neerslag maakt het niet makkelijk. Soms werken wij op bewoonde projecten en dan moet het werk gewoon af. Dan kan je niet even wachten tot die stortbui overgetrokken is. 

Wij komen ook steeds meer situaties tegen waarbij zonnepanelen geplaatst zijn, die niet gunstig gelegen zijn. Door omstandigheden weten wij hier helaas niet altijd van af. Deze panelen kunnen niet altijd verplaatst worden en dus moeten wij buiten de veilige zones monteren. Daardoor kom je als montageteam stil te staan, want er zijn extra maatregelen nodig die niet direct getroffen kunnen worden. Dit zijn uitdagingen voor Eurosafe Solutions, maar we komen altijd weer tot een juiste en veilige oplossing!

Op welk project of werk ben je het meest trots?

Trots ben ik eigenlijk op ieder werk dat we hebben afgerond. Het project Pi Vught en het project in Arendonk, waar we nu mee bezig zijn, zijn werken die veel indruk op mij hebben gemaakt. Dit komt mede door de samenwerking met alle partijen. Als wij de vrijheid krijgen om de planning en verloop zelf in te delen, waarbij alle partijen tevreden zijn en het loopt soepel, dan geeft dat mij een trots gevoel.