fbpx

Het perspectief van

Rodney Sebregts

Rodney Sebregts

Rodney Sebregts, expert in veiligheid en redding bij Eurosafe Group hoopt nooit uitgeleerd te zijn en krijgt veel energie van avontuur gecombineerd met veiligheid. “Met mijn gezin ben ik veel in de natuur te vinden. Klimmen in de bergen, wildwaterjakken en andere outdoor activiteiten zorgen voor inspiratie op het gebied van veilig werken op hoogte, bij water of in besloten ruimten. En dit sluit naadloos aan op mijn werk.”

Feeling houden met de praktijk

We kunnen dus met recht zeggen dat Rodney zijn expertise in zijn bloed zit. Hij begon ooit als trainer, maar heeft veel ervaring opgedaan op allerlei vlakken. Hij vertelt: “Als expert ben ik dagelijks betrokken bij het organiseren van het veilig werken in een risicovolle omgeving. Ik word ingezet als vraagbaak en adviseur om vanuit een helikopterview aan structurele oplossingen te werken. Ook geef ik trainingen en ben ik werkzaam binnen rescue- en rope access teams. Zo blijf ik op de hoogte van wat er in het werkveld speelt en houd ik feeling met de praktijk.”

Hoewel hij bovengenoemde activiteiten met veel passie uitvoert, is hij in zijn rol als directeur van R3B Safety & Rescue vooral bezig met leidinggeven. Zeker na de overname van R3B Safety & Rescue door de Eurosafe Group zijn de primaire werkzaamheden veranderd. “Het beleidsmatig verder ontwikkelen van de Eurosafe Group heeft op dit moment mijn focus. Bij het leidinggeven aan diverse afdelingen en het organiseren van efficiënte bedrijfsprocessen, komt mijn ervaring als o.a. trainer goed van pas. Medewerkers zet ik graag in hun kracht”, aldus Rodney.

“Als expert ben ik dagelijks betrokken bij het organiseren van het veilig werken in een risicovolle omgeving.”

Rodney leert nog elke dag. Zo blijft hij op de hoogte van wat er in het werkveld speelt, voltooit hij opleidingen en leest hij veel vakliteratuur over uiteenlopende materie. Van veilig werken tot wetgeving. Van techniek tot management. De expert vertelt verder: “Door de overname zijn er nieuwe uitdagingen en kansen ontstaan. Het is mijn ambitie om de Eurosafe Group met het specialisme van R3B Safety & Rescue goed met elkaar te laten integreren en de Eurosafe Group kwantitatief en kwalitatief verder te laten groeien.”

Samen met zijn vrouw Lisette Schenk zette hij in 2008 R3B Safety & Rescue op. Rodney: “Wij hebben ons vooral gericht op de hulpdiensten en de industrie. Dat is uitgegroeid tot een professioneel bedrijf met gerenommeerde klanten over de hele wereld. Met een groot opleidingscentrum in Zevenbergen kunnen we onze klanten veel praktische ervaring op laten doen.

Previous slide
Next slide