fbpx

De week van de trainer

De week van de trainer

“Bonjour, je vais donner une formation. Goedemiddag, ik kom een training geven.” Peter Rosseau, gecertificeerd trainer bij Eurosafe Solutions maakt het niet uit: Frans, Nederlands, Engels of Duits. Hij is van alle markten thuis.

Peter is fulltime trainer bij Eurosafe Solutions en geeft trainingen in de taal die nodig is. Met zijn Belgische roots is hij geboren met een talenknobbel. En door zijn ervaring als dakdekker/installateur weet Peter welke (gevaarlijke) situaties zich voor doen op hoogte. Daarnaast weet hij zijn trainingen praktisch en herkenbaar te houden.

Met zijn kennis en kunde is Peter goed inzetbaar over de grens. Gevolg is dat Peter een ware globetrotter is. Natuurlijk vindt het grootste gedeelte van zijn trainingen in Nederland plaats, maar ook Frankrijk, België en Noorwegen worden aangedaan. 

In deze blog volgen we Peter een week lang om te kijken hoe een week van een trainer eruit ziet.

Een reis van 2000 km

Deze week staat er een trip naar MSA in Frankrijk op de planning. Dat betekent een week van huis, 2000 km rijden, overnachtingen in een hotel, veel materiaal mee en intensieve trainingsdagen. Dit zijn de krenten uit de pap voor een trainer, omdat het geen standaard trainingsweek is.

Op ons hoofdkantoor in Zwolle start Peter met de voorbereidingen. Het cursusmateriaal voor de theoriegedeelte wordt samengesteld en ingebonden. Elke training is op maat, dus ook het theoretische gedeelte is voor elke training anders.

Daarop volgend worden de benodigde systemen voor de praktijkgedeelte ingeladen en wordt de aanhanger gereed gemaakt. Als alles compleet is kan Peter op pad. Het vertrek is op zondagavond, zodat de files ontweken worden.

Opweg naar Frankrijk

Een drie daagse training bij MSA, the Safety Group

Peter komt aan in Châtillon-sur-Chalaronne. Nadat hij is ingecheckt in zijn hotel vertrekt Peter naar MSA. Vanaf morgen verzorgt hij hier een drie-daagse training voor Franse installateurs en constructeurs. Voornamelijk het installeren en inspecteren van Latchways horizontale en verticale systemen staat op de planning.

Na een korte kennismaking begint hij met het opbouwen van het trainingsmateriaal. Peter wil voor morgen alles klaar hebben staan. Zowel de horizontale, als verticale systemen zijn meegenomen en moeten in elkaar gezet worden. Na een paar uurtjes buffelen geniet Peter van de Franse haute cuisine.

De trainingsdagen

De volgende morgen wordt er gestart met een theoriegedeelte. De installateurs en constructeurs wordt uitgelegd wat het installeren en inspecteren inhoud. Echter het alleen uitleggen is niet voldoende. Die dag en de dagen daarna volgt een praktijktraining, zodat de deelnemers zelf kunnen ervaren hoe het is om met de systemen te werken. Tijdens de training kunnen de deelnemers hun bevindingen blijven bijhouden in hun hand-out waar de inhoud van de training instaat.

’s Avonds is er tijd voor ontspanning en het leren kennen van MSA medewerkers. Concullegas vanuit Italië, Spanje en Frankrijk komen samen. Een goed moment voor Peter om contacten op te doen en zijn talenknobbel uit te breiden.

Op donderdag pakt Peter zijn spullen weer in. Aan het eind van de dag vertrekt hij richting Nederland. De terugreis verloopt soepel. Voldaan komt hij vrijdag aan in Zwolle.