< Terug

De week van de PBM Specialist

Noem een product en hij weet het artikelnummer, de functie en de unieke eigenschappen ervan. Onze PBM Specialist Davy Nijhof is met recht een vakman te noemen op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Davy is acht jaar geleden begonnen bij Eurosafe Solutiuons als Calculator. Daardoor heeft hij veel ervaring en kennis opgedaan van valbeveiligingssystemen. De afgelopen jaren heeft hij zich verdiept in de persoonlijke beschermingsmiddelen. De meeste producten test hij zelf, zodat hij advies geeft aan zijn klanten waar hij achter staat.

We volgen Davy een week lang om te laten zien hoe een week van een PBM specialist eruit ziet.

Davy Nijhof
(PBM Specialist)

Met de PBM bus op pad

“Ik leer elke dag wel wat nieuws. Dat maakt mijn werk zo leuk. Zeker als ik op pad ga met de PBM bus, dan kom ik op de meest verschillende plekken en mag ik inhoudelijk veel vertellen over de producten,” vertelt Davy.  Op maandag staat er een klant bezoek in Hoogeveen op de planning. Davy vervolgt: “Tijdens dit bezoek is het de bedoeling om de klant, die veel op platte daken werkzaamheden verricht, te voorzien van advies over de juiste middelen. Daarbij wil het bedrijf haar medewerkers betrekken bij de keuze.”

Dus is onze PBM specialist gevraagd om de producten te demonstreren. Met een volgeladen bus komt Davy aan Hoogeveen. Hij heeft flink wat spullen bij zich en stalt deze uit in de ruimte waar de Pas & Meet sessie plaatsvindt.

Creëer de ideale PBM sets voor uw bedrijf of afdeling in één dag!

Wilt u ontzorgd worden en de juiste PBM sets voor veilig werken op hoogte aanschaffen voor u en uw medewerkers? Eurosafe Solutions regelt het vrijblijvend in één dag!

PBM Service van Eurosafe Solutions

“De eindgebruikers vinden het prettig om hun praktijksituaties voor te leggen,” legt Davy uit. “Problemen met overtollig touw, een niet passend harnas of vallend gereedschap zijn dingen die gebruikers tegenkomen en waar ik een oplossing voor aandraag. Uiteindelijk is er voor elke gebruiker een harnas te vinden dat hij of zij prettig vindt zitten en dat geschikt is voor de werkzaamheden.”

Met een goed gevoel rijdt Davy terug naar Zwolle om daar de bestelling verder uit te werken en een offerte op te maken.

Redding op de beurs

Later die week geeft Davy twee dagen demonstraties op de Offshore Energy Event in RAI Amsterdam. Op een hoogte van 4,5 meter redt Davy met behulp van de Skylotec Milan een pop en brengt deze veilig naar beneden. “Dit soort dagen zijn heel leuk, maar betekent ook vroeg opstaan. Om 06.00 uur zit ik in de auto zodat ik om 08.00 op de beurs sta”, zegt een opgetogen Davy.

De demonstratie trekt veel bekijks. Veel voorbijgangers blijven staan en zijn geïnteresseerd. “Precies wat de bedoeling is van de demonstratie. Dit zijn wel twee zware dagen, omdat het klimmen en hangen in de touwen veel energie kost.”

Eurosafe Solutions - Davy Nijhof
Demo op de Offshore Beurs

Snelle service

Op donderdag staat er wederom een klantbezoek op de planning. “Vandaag lever ik producten af bij een klant waar ik een goede relatie mee heb. Zo weet het bedrijf mij altijd te vinden voor extra vragen.” Dit keer komt er een verzoek of Davy een tweetal harnassen kan keuren. Omdat hij ook opgeleid is om inspecties uit te voeren, is dit geen probleem. Verder worden de volgende spullen geleverd:

Op de hoogte

Ondanks dat Davy veel weet van PBM’s blijft hij cursussen en trainingen volgen. Op vrijdag volgt hij een training van fabrikant MSA Latchways. Zo wordt er inzicht in de nieuwste producten gegeven en doet hij hier gelijk ervaring op tijdens het praktijkgedeelte.

De rest van de dag belt Davy offertes na en repareert hij een valblok. Een mooi klusje voor de vrijdagmiddag.

Eurosafe Solutions - Davy Nijhof
Onderhoud Sealed SRL