fbpx

5 vragen aan… Trainer Peter Rosseau

5 vragen aan… Trainer Peter Rosseau

Om te laten zien hoe het er op de werkvloer aan toe gaat, geven we een kijkje in onze keuken. Dit keer stellen we vijf vragen aan Peter Rosseau, Trainer bij Eurosafe Solutions.

Als enige inhouse trainer voor Eurosafe Solutions heb jij het vast druk?

Mijn hoofdtaak is het geven van trainingen aan externe partijen. Dit kan bij Eurosafe Solutions op kantoor zijn of op een externe locatie. Daarnaast bestaan mijn werkzaamheden onder andere uit het maken van presentaties en het omzetten van buitenlands trainingsmateriaal naar het Nederlands. Ook begeleid ik een aantal externe trainers en onderhoud ik contact met opdrachtgevers als het gaat over het op maat maken van trainingen.

Aan wie geef jij doorgaans de trainingen?

Meestal heb ik te maken met eindgebruikers. Denk hierbij aan mensen van de technische dienst, dakdekkers, monteurs enzovoort. Ook komen vergunningverstrekkers langs om hun kennis te verbreden. Voor MSA Latchways en Honeywell Soll verzorg ik als ingehuurde trainer producttrainingen voor hun installateurs. Ik ben onlangs nog bij MSA in Frankrijk geweest. Lees hier meer over zijn avontuur in Frankrijk in onze blog: De week van de trainer.

Over welke onderwerpen weten de deelnemers doorgaans het minst?

Doorgaans zijn deelnemers zich niet bewust van wat hun eigen verantwoording is vanuit de wetgeving. Dit probeer ik, naast veiligheidsbewustzijn creëren, de gebruikers bij te brengen.
Daarnaast krijg ik veel vragen over het gebruik van PBM’s. Gebruikers krijgen een set geleverd, maar weten niet wat ze er mee moeten doen.

Hoeveel mensen train jij op jaarbasis voor Eurosafe Solutions?

Vanaf 1 juli 2017 tot op heden heb ik 960 personen getraind. Gemiddeld bestaat een groep uit acht personen. Dit is inclusief de trainingen die ik in het buitenland heb gegeven. Gemiddeld geef ik tussen de twee en drie trainingen per week. Best veel, maar ik krijg er energie van!

Hoe zorg je zelf dat je op de hoogte blijft van alle actualiteiten en kennis?

Ik volg regelmatig zelf een training zodat ik bij blijf qua actuele informatie. Ook ben ik lid van de NEN commissie. Via deze commissie verruim ik mijn productkennis. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om verschillende mediakanalen te volgen, zodat ik op de hoogte blijf van alle updates en nieuwe wetgeving.