fbpx

5 vragen aan… PBM Specialist Remmelt Pluim

5 vragen aan… PBM Specialist Remmelt Pluim

Stel: je werkt veilig met een harnas aan, maar valt toch over de dakrand en bungelt langs een gevel. Wat moet je dan doen? Remmelt Pluim, PBM Specialist bij Eurosafe Solutions, beantwoordt vragen als deze. Dit doet hij in zijn functie als PBM Specialist, naast zijn functie als Calculator. Lees hieronder 5 vragen aan…

Hoe ziet doorgaans jouw werkweek eruit?

Deze week startte ik met een nieuw project om uit te tekenen. Naast mijn werk als PBM-specialist, bestudeer ik projectdocumenten waarbij ik bepaal welke valbeveiliging nodig is. De uitkomsten teken ik uit en verwerk ik in begroting/offerte.

Daarnaast adviseer ik klanten bij de aanschaf van persoonlijke beschermingsmiddelen en verwerk ik hiervoor binnenkomende orders. Het onderwerp ‘redding’ is een belangrijk onderdeel. Veel klanten schaffen een praktische PBM set aan die hun veiligheid garandeert, maar weten niet wat ze moeten doen als ze vallen. Wat moet je doen als je langs een gevel van een gebouw hangt? Er zijn verschillende oplossingen die ik aandraag.

Verder loop ik regelmatig door ons PBM magazijn om de voorraad te checken en te overleggen met de magazijnbeheerder. Samen bepalen we dan wat er besteld moet worden.

Als laatste onderhoud ik contact met de vertegenwoordigers van onze leveranciers over de ontwikkelingen aldaar en of we nog nieuwe producten kunnen verwachten.

Wat maakt jou een PBM Specialist?

Door middel van praktijktrainingen en kennissessies vergroot ik mijn kennisniveau van de producten die wij leveren. Ik ben dagelijks bezig met PBM’s en daarbij zoek ik alles uit over een bepaald product. 

Er is veel keuze in producten. Wat maakt een PBM-set goed voor bepaalde toepassingen? Dat is iets wat ik graag uitzoek. Wij werken nu eenmaal voor de veiligheid van personen, dus een goed advies zorgt voor een veilige werksituatie. Daar voel ik mij verantwoordelijk voor.

Waar bestaat een PBM set uit? En test je alles zelf?

Bij Eurosafe Solutions verstaan we onder PBM’s alle producten die specifiek nodig zijn om veilig te werken op hoogte en in besloten ruimten. Denk daarbij aan harnassen, werklijnen, valblokken, tassen, haken en klemmen.

Omdat Eurosafe Solutions zich bijna 20 jaar inzet voor veilig werken op hoogte, weten we precies wat er nodig is. In wat voor situatie dan ook. Onze productcatalogus geeft een mooi overzicht.

Niet alle producten heb ikzelf getest, maar het overgrote deel wel. Ik vind het belangrijk om met verschillende PBM’s te werken, zodat ik een zo goed mogelijk advies naar de klant geef. Iedere situatie vraagt immers om een andere PBM.

Welk product wordt vaak vergeten maar is erg handig?

Een product dat erg praktisch is, maar niet veel wordt gebruikt is de ankerstrop. De ankerstrop is een lus die kan dienen als ankerpunt. Zo sla je de band bijvoorbeeld eenvoudig om een stevige staalbalk heen. Vervolgens haak je jezelf vast aan de ankerstrop met een karabijnhaak. Deze ankerstroppen zijn getest om als ankerpunt voor personen gebruikt te worden. Zo creëer je snel een veilig ankerpunt.

Een hijsband wordt ook wel veel gebruikt, maar een hijsband is niet gecertificeerd om toe te passen voor personen. Ik adviseer dus altijd om een ankerstrop te gebruiken, indien er sporadisch werk moet worden uitgevoerd waarbij een stevige constructie aanwezig is om een strop aan te bevestigen.

Wat zou jij in de toekomst willen bereiken bij Eurosafe Solutions?

Wat ik echt geweldig zou vinden is een uitgebreider trainingscentrum. Een plek waar onze klanten naartoe komen om onder andere praktijktrainingen te volgen, waarbij ook onze producten gebruikt worden. Daarnaast hebben wij dan veel ruimte om demonstraties te geven van verschillende materialen. Het is belangrijk dat een klant een product zelf ervaart.

Momenteel rijden Davy en ik met een PBM bus door het land, om onze producten op locatie te laten zien. Dit werkt goed en is echt van toegevoegde waarde. Maar met een uitgebreid, eigen trainingscentrum kunnen we een praktijksituatie perfect nabootsen.