fbpx

5 vragen aan

David en Raimund Kreukniet

David_Raimund_Kreukniet2

David en Raimund Kreukniet zijn broers en beide zijn ze al meer dan 10 jaar werkzaam bij Eurosafe. Ze werken op onze vestiging in Dordrecht, David heeft een combinatiefunctie als magazijnbeheerder/werkvoorbereider en Raimund combineert ook twee functies, hij is namelijk uitvoerder en operationeel vestigingsleider.

Binnen de vestiging Dordrecht werken ze hemelsbreed slechts 50 meter van elkaar af en in de privésfeer zijn ze buren. Hoog tijd om aan hen de vraag te stellen hoe het nou is om elke dag met je broer samen te werken en waarom hebben ze er allebei voor gekozen om bij Eurosafe aan de slag te gaan?

Stel je eens voor, wie zijn jullie en welk pad hebben jullie bewandeld binnen Eurosafe?

“David, jij mag beginnen aangezien jij als eerste bij Eurosafe begonnen bent”, aldus Raimund. “Ik ben in 2012 terechtgekomen bij Eurosafe. Voor Eurosafe werkte ik bij Oranjedak/Valprevent en op een gegeven moment maakte ik de keuze om daar te stoppen. Ik solliciteerde op de functie van monteur valbeveiliging in Zwolle. Aangezien op dat moment voldoende monteurs in dienst waren, boden ze mij een baan aan als Inspecteur en die baan heb ik aangenomen. Na een behoorlijke periode gewerkt te hebben als inspecteur ben ik in 2021 naar binnen gegaan als magazijnbeheerder. Waarbij ik in mijn functie als inspecteur alleen maar inspecties uitvoerde is mijn werk nu veel breder geworden. Ik beheer het magazijn, doe de keuring van valblokken en persoonlijk beschermingsmiddelen en doe opnames.”

In 2013 heeft Raimund de overstap gemaakt naar Eurosafe, hij werkte hiervoor ook bij Valprevent waar David zijn voorman was. “De dakdekkerswereld is toch echt een andere wereld waar ik steeds minder affiniteit mee had. Ik solliciteerde daarom op de functie medewerker hijs- en heftechniek bij Eurosafe, maar om die tijd te overbruggen ben ik aan de slag gegaan als 1e monteur. In 2017 heb ik de overstap gemaakt naar de functie uitvoerder en sinds 2023 ben ik naast uitvoerder ook operationeel vestigingsleider van de vestiging in Dordrecht. Ik ben blij dat er zoveel mogelijkheden zijn binnen Eurosafe.”

“Als broers is het alleen mogelijk om samen te werken als je een goede band hebt met elkaar en eerlijk tegen elkaar kunt zijn wanneer iets niet klopt.”

Wat maakt het zo bijzonder (en soms misschien ook lastig) om als broers samen te werken?

David: “Het is alleen mogelijk om samen te werken als je een goede band hebt met elkaar. Wij hebben in het verleden ook al samengewerkt, zoals bij Oranjedak maar ook binnen het bedrijf van mijn ouders en Raimund. Ik kan aan Raimund zijn gezicht aflezen hoe de vlag erbij hangt en dan kan ik daar op inspelen.”

“Je moet ook tegen elkaar kunnen zeggen wanneer iets niet klopt”, vindt Raimund. “David heeft er gelukkig geen probleem mee wanneer ik het ergens niet mee eens ben en hem dat zeg. We proberen altijd om zakelijk en privé van elkaar gescheiden te houden. Dit ging in het begin niet altijd goed en hadden we discussies, zowel aan de zaak als thuis. Nu is het thuis privé en aan de zaak zakelijk. Die balans hebben we gevonden.”

David Kreukniet

Hebben jullie ook een persoonlijke groei doorgemaakt binnen jullie carrière bij Eurosafe?

Raimund: “Je kunt wel zeggen dat ik als persoon een groei heb doorgemaakt. Ik ben begonnen als 1e monteur en ik leid nu de vestiging, dit doet natuurlijk ook wat met je als persoon. Ik voelde mij altijd al wel verantwoordelijk voor dingen, maar door mijn nieuwe functie is dit echt wel versterkt. Ik moet er toch elke dag voor zorgen dat alle medewerkers aan het werk kunnen. Daarnaast blijf ik mij persoonlijk ontwikkelen door cursussen die ik volg en de gesprekken die ik heb met andere leidinggevenden. Ik heb mij trouwens ook aangemeld als lid van de ondernemingsraad, een volgende stap waarbij ik hopelijk iets kan betekenen voor de organisatie.” Na dit gesprek met Raimund blijkt dat zijn collega’s alle vertrouwen in hem hebben als OR-lid en hij vanaf heden hieraan deelneemt.

David: “Mijn verantwoordelijkheidsgevoel voor de inspectieafdeling lag behoorlijk hoog. Hier heb ik met Raimund meerdere discussies over gehad omdat ik mezelf te druk maakte over eigenlijk het gehele proces. Door mijn nieuwe functie en door de vele gesprekken met Raimund en Tessa (HR) ben ik een stuk rustiger geworden. Ik heb nog steeds een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, maar omdat de processen anders zijn en ik er minder invloed op heb maak ik mij niet meer zo druk en probeer ik het naast mij neer te leggen. In dit leerproces heeft Raimund een grote rol gespeeld door te benadrukken dat ik er geen invloed op kan hebben en het moet laten gaan. Dit heeft natuurlijk zijn tijd nodig, maar ik leer hier nog elke dag in.”

Wat zijn jullie drijfveren om iedere dag voor Eurosafe te blijven werken?

David: “Eurosafe doet er veel aan om mensen binnen te halen en ook binnen te houden. Wanneer een werkgever goed voor jou is blijf je gemotiveerd en zet je net dat stapje extra.”

Raimund: “Ik ben het met David eens, maar ik motiveer mezelf ook door ervoor te zorgen dat iedereen elke ochtend netjes aan het werk kan. De groei en veranderingen waar ik onderdeel van kan zijn en ben, motiveert mij. Eurosafe is voor mij een goede werkgever en ik werk hier nog steeds met veel plezier.“

Raimund Kreukniet

Waarom is werken bij Eurosafe, en met name op de vestiging Dordrecht zo leuk?

“Het is lastig om hier een waardeoordeel aan te geven, want ik heb nooit op de andere vestigingen gewerkt. De plek waar we zitten trekt mij enorm, we zitten dichtbij het havengebied van Antwerpen en Rotterdam, daarnaast zitten we 45 minuten van Amsterdam af. De interessante werken die we hebben door de omgeving waarin wij zitten maakt het heel dynamisch. Ik ben hier opgegroeid dus dat rauwe Rotterdamse trekt mij juist aan in deze vestiging. Het is ook prettig dat onze vestiging in Zevenbergen op maar 10 minuten rijafstand zit, dat maakt het makkelijker om die collega’s wat vaker te zien.” Hier ben ik het volledig mee eens, knikt David.