fbpx

5 vragen aan… Calculator Timo Buitendijk

5 vragen aan… Calculator Timo Buitendijk​

Timo werkt nu al een tijdje op de Calculatie afdeling op onze vestiging in Dordrecht. Hoe bevalt hem de functie Calculator? Wat doet hij zoal? Houdt hij zich ook veel bezig met 3D BIM? Lees hieronder de vijf vragen aan Timo…

Wat zijn jouw werkzaamheden binnen Eurosafe Solutions?

Onder de functietitel Calculator is mijn takenpakket gevarieerd. Het gros van de werkzaamheden betreft het rekenen en tekenen voor projecten. Voor ik hiermee start, verdiep ik mij in de beschikbare informatie over het project om zo een goed beeld te krijgen van de situatie. In samenwerking met de betreffende accountmanager, afdeling uitvoering, de monteurs en uiteraard de klant, win ik daarna de nog missende informatie in. Zo kom ik tot een gedegen advies of complete aanbieding.

Projecten verschillen onderling sterk. Soms is een 2D-tekening, met een overzichtelijke weergave in een offerte, genoeg om de klant te adviseren. Dit probeer ik zoveel mogelijk aan te vullen met begeleidende details en sfeerbeelden. Werken in 3D zorgt voor meer mogelijkheden in het overbrengen hiervan. Met de komst van 3D BIM is er nog meer uitdaging en variatie in mijn werk gekomen.

Wat zie jij als de grootste uitdaging binnen je functie?

Door de verschillende projecten variëren de werkzaamheden en zijn de resultaten altijd anders. Wanneer je aan meerdere projecten werkt, welke allemaal in een ander stadium van het proces verkeren, is het belangrijk op details te blijven letten. Dat is af en toe een uitdaging. Daarbij brengt het dagelijks schakelen tussen projecten de nodige uitdaging met zich mee. 

Hoe zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van alle actualiteiten en kennis?

Het is belangrijk om in gesprek te blijven met collega’s die meer kennis hebben dan ik. Zij brengen mij op de hoogte van de laatste verandering op wet- en regelgeving vlak. Daarnaast win ik nieuwe informatie in over bijvoorbeeld producten waar ik nog niet eerder mee heb gewerkt. Ik verdiep me in de documentatie van de leverancier en maak mij de informatie eigen. 

Met welke partijen kom je in aanraking op een werkdag?

Ik heb veel contact met leveranciers van producten. Wanneer projecten afwijken van de standaard is dit contact met leveranciers belangrijk. De juiste documentatie over speciale producten is van belang om de klant van een compleet advies te voorzien. Af en toe doe ik een opname op locatie om de inrichting van het dak te bekijken of ga ik als engineer met de accountmanager mee op klantenbezoek. Dan adviseer ik op het technische vlak over onze oplossingen en diensten. Naast alle externe communicatie spreek ik natuurlijk dagelijks mijn directe collega’s.

Het hoofdkantoor van Eurosafe Solutions zit in Zwolle, hoe is het om op de vestiging Dordrecht te werken?

De vestiging in Dordrecht werkt deels als een zelfstandig kantoor van Eurosafe Solutions Nederland. Doordat ik contact heb met accountmanagers en uitvoerenden hier op de vestiging Dordrecht, werken we efficiënt. Bovendien zorgt dit naar mijn idee ook voor een betere kwaliteit van het resultaat. Maar ondanks de geografische afstand tussen de kantoren Zwolle en Dordrecht, zie en spreek ik mijn collega’s in Zwolle alsof we buren zijn. Met nu de coronacrisis als leerproces denk ik dat in de toekomst videobellen steeds vaker ingezet wordt om persoonlijk contact met elkaar te houden. Het contact zoeken vind ik belangrijk en noodzakelijk, aangezien we elkaar nodig hebben. Zo blijven we van elkaar leren.